Een kijkje in de werkplaats:

"Via een artikel in de NHD heb ik contact gehad met Siem Boots, een timmerman in Bobeldijk, die vurenhouten grafkisten maakt. Het was een bijzondere ontmoeting. Tijdens een gesprek, waarin ik aangaf interesse te hebben in zijn product zei ik dat ik er wel eens aan gedacht heb zelf mijn uitvaartkist te maken. Maar gezien mijn leeftijd (88) en klein behuisd te zijn is dat natuurlijk niet mogelijk. Spontaan zei hij toen: ‘Nou, dan gaan we dat hier samen doen’. En dat is gebeurd. We hebben een heerlijke dag in zijn werkplaats gehad met als resultaat een mooie kist. Ik kijk terug op een prachtige dag. Siem, hartstikke bedankt!" - Jan


"Kom je maten opnemen?"

 

Een kist van Siem!

 

Mijn moeder woonde anderhalf jaar in Spierdijk. Ze heeft Siem bij ons leren kennen toen hij onze tuinoverkapping aan het maken was. De twee hadden een goede klik. Allebei lekker nuchter. En toen ze hoorde dat Siem ook doodskisten maakte wilde zij, als het zo ver was, er per se een van hem. Op vrijdag 3 juli jl. besloot mijn moeder van 89 jaar dat het genoeg was….. Ze was er klaar mee. Dit was niet haar wereld meer. Ze besloot om te stoppen met eten, drinken en medicijnen. Zaterdag 4 juli kwamen dierbaren nog gedag zeggen. Zo ook Siem.

 

Ik hoor haar nog zeggen toen Siem binnenkwam: “Kom je de maten op nemen?”. Ik hoorde ze lachen en lol hebben. Maandagavond 5 juli is mijn moeder overleden. Dinsdagavond 6 juli lag ze in de kist van Siem. De deksel mooi beschilderd door haar twee achterkleinkinderen en hun papa. Vlinders, hartjes, sterren en bloemen. Want volgens Jake en Yuna zou “ouwe oma” daar in veranderen.

 

Bedankt Siem!Een vanzelfsprekendheid was onze keuze voor de kist door Siem gemaakt.

Als je zelf vanaf je 14de het vak van timmerman hebt gekozen, dan heb je liefde voor hout.

En als je daarbij van eenvoud houd, dan kom je uit bij Siem en zijn prachtige simpele, blanke houten creaties.

Onze kinderen en kleinkinderen hebben de kist heel persoonlijk gemaakt, met hun eigen creativiteit.

De kist door Siem zelf gebracht en in onze schuur gezet, stond daar tot en met de uitvaart.

In al zijn eenvoud stond de kist daar mooi te zijn, met daarin de man, die zelf zijn leven lang in hart en nieren timmerman is geweest.

Siem bedankt voor onze mooie, bijzondere ontmoeting.

 

Een hartelijke groet van Nelleke Bloemendaal